За сада нису познате тачне околности инцидента, међутим, хрватски медији наводе да се ради о обрачуну комшија. Двојица повређених мушкараца хоспитализована су у сплитској болници.

- Први пацијент (46) задобио је три прострелне ране у подручју абдомена односно леве натколенице и десне надлактице. Тренутно се налази на операцији. Други пацијент (46) задобио је рану у подручју главе. Медицинска обрада је у току - рекли су за 24сата из сплитског КБЦ-а.

Нападач је ухапшен док Далматински портал наводи да је обрачун почео због свађе око паркирања.

На друштвеним мрежама кружи и узнемирујући снимак обрачуна. На снимку се види упуцани мушкарац, који непомично седи, а коме један од пролазника покушава да пружи помоћ. Међутим, нападач прилази са леђа пролазнику, а онда га изненада удара секиром у главу. Мушкарац се ипак дигао и почео да се бори са помахниталим нападачем.

- Ударио ме секиром у главу, ј*бо те Бог, удри га - виче шокирани мушкарац док се бори са нападачом и дозива помоћ.

Дотрчала су још двојица пролазника и на једвите јаде успела да нападачу избију секиру из руке и да га задрже до доласка полиције. Нападач је наводно од раније познат полицији по кривичним делима с елементима насиља. Како пишу хрватски медији, он је пре 21 годину избо младића који је мокрио поред његове куће.

Полиција је током увиђаја утврдила да је аутомобил упуцан са више метака, па се за сада претпоставља да је до инцидента дошло због паркирања, али полиција то тек треба да утврди реконструкцијом догађаја.

Ван животне опасности

Ниједан од двојице мушкараца који су синоћ у Каштел Штафилићу упуцани из ватреног оружја и које је трећи напао секирама није у животној опасности, јавља КБЦ Сплит.

Нападнути 46-годишњи мушкарац, који је припадник ХГСС-а, има тешке телесне повреде у пределу стомака, десне стране грудног коша и натколенице, док је други мушкарац (48) притрчао у помоћ након што је упуцан, задобио је тешку физичку повреду од прелома костију лобање, коју му је нанета секиром.

Далматински портал додаје да је мушкарац који је упуцан дугогодишњи припадник ХГСС Круно Б.

- Цео дан је провео на дежурству на Малачки. Вратио се кући и онда је дошло до тог сукоба на паркингу. Не знам детаље, полиција истражује случај. пребачен је у болницу. Тамо су и наши доктори - рекао је начелник ХГСС-а у Сплиту Бранимир Јукић за Далматински портал.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)