Selo, kao i put, su pod kontrolom snaga sirijske vlade, te su teroristi izvršili uspešnu infiltraciju iza linija i uspeli da dođu do puta koji povezuje gradove Madhul i Al-Bu DŽuma. Tamo su postavili svoj kontrolni punkt.

Zaustavili su mini kamion u kome su bila dva lokalna ovčara, mini kombi sa sedam radnika Sirijske naftne kompanije koji su se vraćali sa naftnog polja Karatah i jedan motocikl kojim je upravljao pripadnik sirijske 17. divizije.

Svih 10 ljudi su pogubili teroristi, a zatim zapalili tela i zvozila pre povlačenja nazad u pustinju Deir ez Zora.

Posle smrtonosnog upada, Nacionalne odbrambene snage (NDF) rasporedile su velike snage duž puta Madhul - Al Bu DŽuma. Borci NDF-a su spasili čovkea koga su ranili teroristi i trenutno rade na obezbeđivanju područja.

ISIS je pojačao nedavno svoje operacije u delu Deir ez Zora koji kontroliše vlada. Dana 13. novembra, najmanje sedam boraca plemenske provladine formacije poznate kao ''Usud al-Šarkija'' ubijeno u zasedi koje su postavile ćelije terorističke grupe u blizini grada Masraba na severu pokrajine.

Sirijske vladine snage i njihovi saveznici, uključujući ruske vazdušno-kosmičke snage, verovatno će vrlo brzo odgovoriti na masakr ISIS-a, a nije nemoguća ni operacija većih razmera za čišćenje i obezbeđivanje regiona.

(SrbijaDanas)