Село, као и пут, су под контролом снага сиријске владе, те су терористи извршили успешну инфилтрацију иза линија и успели да дођу до пута који повезује градове Мадхул и Ал-Бу Џума. Тамо су поставили свој контролни пункт.

Зауставили су мини камион у коме су била два локална овчара, мини комби са седам радника Сиријске нафтне компаније који су се враћали са нафтног поља Каратах и један мотоцикл којим је управљао припадник сиријске 17. дивизије.

Свих 10 људи су погубили терористи, а затим запалили тела и звозила пре повлачења назад у пустињу Деир ез Зора.

После смртоносног упада, Националне одбрамбене снаге (НДФ) распоредиле су велике снаге дуж пута Мадхул - Ал Бу Џума. Борци НДФ-а су спасили човкеа кога су ранили терористи и тренутно раде на обезбеђивању подручја.

ИСИС је појачао недавно своје операције у делу Деир ез Зора који контролише влада. Дана 13. новембра, најмање седам бораца племенске провладине формације познате као ''Усуд ал-Шаркија'' убијено у заседи које су поставиле ћелије терористичке групе у близини града Масраба на северу покрајине.

Сиријске владине снаге и њихови савезници, укључујући руске ваздушно-космичке снаге, вероватно ће врло брзо одговорити на масакр ИСИС-а, а није немогућа ни операција већих размера за чишћење и обезбеђивање региона.

(СрбијаДанас)