Nikolić je nezvanično bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, koja se nalazila u leku koji je koristio protiv alergije, saznaje „Sport klub”.

Srpski olimpijac je bio deo štafete četiri puta sto metara slobodno, koja je osvojila sedmo mesto i tako izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu. Nikolić je odmah nakon saznanja uložio žalbu Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi takozvani „retroaktivni tue”.

Zapravo, srpski sportista je priložio dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja i sada se očekuju dalji koraci i odluka o eventualnoj kazni. Nikolić je zbog toga angažovao pravne zastupnike koji će imati zadatak da dokažu kako korišćenje pomenute supstance nije bilo u svrhu poboljšanja performansi.

U slučaju da kazna bude i minimalna, to bi značilo da će sigurno propustiti Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu, kao i Olimpijske igre u Parizu u julu ove godine. Takođe, ako se dokaže da je kriv poništiće se rezultati štafete u Dohi, ali to neće ugroziti nastup srpskog tima u prestonici Francuske.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".