Николић је незванично био позитиван на забрањену супстанцу псеудоефедрин, која се налазила у леку који је користио против алергије, сазнаје „Спорт клуб”.

Српски олимпијац је био део штафете четири пута сто метара слободно, која је освојила седмо место и тако изборила пласман на Олимпијске игре у Паризу. Николић је одмах након сазнања уложио жалбу Светска антидопнг агенција (WАДА) је прихватила да се уради такозвани „ретроактивни туе”.

Заправо, српски спортиста је приложио документацију која потврђује да је лек користио у сврху клиничког лечења и сада се очекују даљи кораци и одлука о евентуалној казни. Николић је због тога ангажовао правне заступнике који ће имати задатак да докажу како коришћење поменуте супстанце није било у сврху побољшања перформанси.

У случају да казна буде и минимална, то би значило да ће сигурно пропустити Европско првенство у Београду у јуну, као и Олимпијске игре у Паризу у јулу ове године. Такође, ако се докаже да је крив поништиће се резултати штафете у Дохи, али то неће угрозити наступ српског тима у престоници Француске.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".