Međutim, 30-godišnjak je u četvrtak rekao, prema rečima portparolke suda u Hanoveru, da nije nameravao da ubije dete.

Tačnije, zločin je bio uperen protiv majke deteta, sa kojom je bio u procesu razvoda. Prema rečima portparolke, delimično priznanje je bilo iznenađenje. Na početku suđenja početkom februara, optuženi je negirao zločin, piše nemački "Bild".

On to nikada nije mogao da uradi svojoj ćerki, rekao je tada 30-godišnjak pred sudom u Hanoveru. Do izricanja presude zakazana su još dva termina suđenja.

Javno tužilaštvo tereti 30-godišnjeg oca i njegovu 34-godišnju devojku za pokušaj ubistva. Navodi se da su gerijatrijska sestra i bolničar 24. jula 2023. ubrizgali živu iz termometra u levo stopalo i desnu potkolenicu deteta tog čoveka. NJegova devojka je takođe negirala zločin na početku suđenja.

Dete pati od zdravstvenih posledica

Na sudu je rečeno da su se zločini dogodili kada je devojčica bila u poseti svom ocu u Springeu. Nakon što su dete vratili majci, žena je primetila loše stanje devojčice. Trovanje je potom dijagnostifikovano u bolnici.

Primenjena doza mogla je da bude fatalna, rekli su tužioci. Shodno tome, jednogodišnjakinja je bila u životnoj opasnosti, morala je da bude na dužem lečenju na odeljenju intenzivne nege, pa i danas pati od zdravstvenih posledica.

Kada su uhapšeni, njih dvoje prvobitno nisu komentarisali navode.

(Bild)

BONUS VIDEO: