Brazilsko pravosuđe potvrdilo je devetogodišnju zatvorsku kaznu za Robinja zbog grupnog silovanja. 

Bivši fudbaler jer pred sudom u Italiji 2017. godine osuđen zbog učestvovanja u grupnom silovanju koje se dogodilo 2013. godine. Žrtva je bila 22-godišnjakinja iz Albanije. U to vreme, Robinjo je igrao za Milan. 

Inače, Brazil ne izručuje svoje državljane, što je navelo Italiju da traži njegovo zatvaranje u matičnoj zemlji. Brazilski sud je sada presudio da on mora da odsluži zatvorsku kaznu u Brazilu, a sudije brazilskog Višeg suda pravde glasale su 9-2 da bi potvrdile Robinjovu osudu, prenosi Sky news.

Robinjo još uvek može da podnese žalbu Vrhovnom sudu svoje zemlja. NJegov advokat, Žoze Eduardo Alkmin, rekao je sudu na početku ročišta u sredu da njegov klijent želi da se u Brazilu ponovi suđenje.

Foto: EPA

 

Robinjo je svoju profesionalnu karijeru započeo u brazilskom Santosu 2002. godine, a ubrzo je njegove odlične igre zapazio Real Madrid koji je Brazilca i doveo 2005. godine. Nakon trogodišnjeg mandata u kraljevskom klubu u kojem je na 101 utakmici postigao 25 golova, Robinjo potpisuje za Mančester Siti 2008. godine. U mančesterskim plavcima ostaje dve godine, a na 41 utakmici postigao je 14 pogodaka. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon epizode u Mančesteru, Robinjo se seli u Milan 2010. godine, gde ostaje do 2015. kada prvo ide na pozajmicu u Santos, a potom se seli i u Gvanžu, gde ostaje samo godinu dana. Posle mandata u Kini, vraća se u Brazil, tačnije Santos, a potom se dve godine seli u Tursku, gde je igrao za Sivaspor i Bašakšehir. Godine 2020. rešava da pređe u Santos i završi karijeru u klubu u kojem je i ponikao. 

Foto: EPA

 

Za reprezentaciju Brazila je na 100 utakmica postigao 28. golova.

BONUS VIDEO: