Nezaboravno izdanje "Najslabije karike" imali smo priliku da gledamo sinoć! Oboren je rekord i bilo je napeto do samog kraja.

Najnovija epizoda kviza "Najslabija karika" držala nas je na ivici stolica. Kako je i sam voditelj Nikola Kojo primetio, "jedna ozbiljna kockarska ekipa" oborila je sinoć rekord i bankirala gotovo milion dinara - preciznije 911.000.

Ovu sumu kući je poneo dvadesetčetvorogodišnji Nemanja Marović, novopečeni "milioner" iz Rume.

Foto: TV Prva printskrin/Najslabija karika

 

 

Da ekipa takmičara koji su se sinoć nadmetali za titulu najjače karike obećava, bilo je jasno već u prvoj rundi, kada su bez ijednog netačnog odgovora stigli do maksimalne sume od 500.000 dinara. Činjenica da niko od njih nije napravio grešku, znatno im je otežala odluku o tome koga će izglasati kao najslabijeg među najjačima.

Ipak, odlučili su se da studio napusti saigrač koji je nešto duže razmišljao pre nego što je odgovorio na postavljeno pitanje.

U narednim rundama takmičari su nastavili u "kockarskom raspoloženju" pokušavajući da ponovo dođu do maksimalne sume. Za to su ponovo imali šanse u pretposlednjoj rundi u kojoj se osvojeni iznos množi sa tri.

Foto: TV Prva printskrin/Najslabija karika

 

 

Naime, dobro poznato lice srpskih kvizova, profesorka LJiljana Radulović Dimitrov i Nemanja Marović uspeli su da i u ovoj rundi dostignu niz od devet tačnih odgovora potreban za osvajanje sume od pola miliona, ali ih je hrabrost na samom kraju napustila pa smo već na 100.000 čuli - "banka".

Ostao je žal za milion i po kod takmičara, ali i voditelja i svih koji su gledali kviz.

Foto: TV Prva printskrin/Najslabija karika

 

Ni finalna runda nije bila ništa manje napeta. LJiljana i Nemanja bili su izjednačeni iz pitanja u pitanje i tako došli do čuvenih "penala". 

Na samom kraju presudila je koncentracija, kada je zbog pada iste gospođa LJiljana napravila lapsus, te na pitanje koji pigment nedostaje ljudima sa albinizmom umesto melanin, odgovorila sa melatonin.

Timski duh ove takmičarske ekipe još jednom je došao do izražaja, kada su LJiljana i Nemanja aplaudirali i čestitali jedno drugom na izvanrednoj igri.

BONUS VIDEO: