U petak uveče oko 23:20 sati, policajci su tokom nadzora saobraćaja na području opštine Oriovac kod Slavonskog Broda pokušali da zaustave traktor, ali vozač je samo nastavio s vožnjom.

Traktor je ubrzo zaustavljen pa je vozač pokušao da pobegne, ali policajci su ga sustigli. Tokom privođenja je pružao aktivan otpor s kojim je prestao nakon izdate naredbe policijskih službenika i upotrebe sredstva prisile (sredstva za vezivanje), javlja PU brodsko-posavska.

Utvrđeno je da se radi o 31-godišnjaku koji kod sebe nije imao nikakav dokument. Alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1.48 promila.

Oduzeli mu traktor

Radi se o višestrukom počinitelju saobraćajnih prekršaja, kojem je vozačka dozvola poništena pa je upravljao neregistrovanim i neosiguranim traktorom. Od 31-godišnjaka je privremeno oduzet traktor te je isti zadržan u prostorijama policije na otrežnjenju nakon lekarskog pregleda i konstatacije da je sposoban za daljnji postupak i zadržavanje u policiji.

Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose optužni predlog Opštinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima i Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

(Index)

BONUS VIDEO: