Na Instagramu je objavljena fotografija koja svedoči o tome kako je izgledala Glogijeva audicija za film.

- Hvala Vam! Hvala što ste ovako oživeli naše delo na samoj audiciji. Nije nam se ostvarila želja da glumimo zajedno u kadru, ali ste i dalje deo ovog projekta, ove borbe za sigurnost naše dece - piše u objavi, uz fotografiju, i napomenu: * Nebojša Glogovac na audiciji za film “48 Sati i 1 minut”, koji izlazi u bioskopima od 21-og marta. Karte za premijeru su u prodaji!"

Filmu "48 sati i 1 minut"

Inače, ovo ostvarenje ima za cilj da podigne svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije posle rata, u želji da, u duhu srpske kulture vaspita ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi u potragu, na ulice Beograda.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

- Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda. Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja - navode autori.

Uloge u filmu „48 sati i 1 minut” tumače Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović kao i preminuli glumac Marko Živić.

BONUS VIDEO: