На Инстаграму је објављена фотографија која сведочи о томе како је изгледала Глогијева аудиција за филм.

- Хвала Вам! Хвала што сте овако оживели наше дело на самој аудицији. Није нам се остварила жеља да глумимо заједно у кадру, али сте и даље део овог пројекта, ове борбе за сигурност наше деце - пише у објави, уз фотографију, и напомену: * Небојша Глоговац на аудицији за филм “48 Сати и 1 минут”, који излази у биоскопима од 21-ог марта. Карте за премијеру су у продаји!"

Филму "48 сати и 1 минут"

Иначе, ово остварење има за циљ да подигне свест о несталој и отетој деци.

Прича прати Александру која се враћа у своју отаџбину, две деценије после рата, у жељи да, у духу српске културе васпита ћерку. Породична идила, међутим, бива уништена отмицом њене петогодишње Лене, а изјава дежурног полицајца да се деца обично појаве до јутра, као оправдање за непокретање истраге док не прође 48 сати нагони Алекс да се сама упути у потрагу, на улице Београда.

Према речима аутора филма ова прича обухвата одлике српског народа, културе и традиције и прича је очима жене, мајке која је изгубила ћерку.

- Веома смо били инспирисани да кроз овај филм откријемо срце и душу ове отпорне и несаломиве земље, да прикажемо снагу њеног народа. Протагонисткиња Александра је бачена у опасан свет, где њени најближи уместо да јој пруже подршку, они сумњају у њен здрав разум. Међутим, Алекс због наде, те српске отпорности и успомене на дечији смех, ни једног момента не одустаје у потрази за Леном, која је њен сунцокрет у пољу уништења - наводе аутори.

Улоге у филму „48 сати и 1 минут” тумаче Наташа Нинковић, Радивоје Раша Буквић, Вања Ејдус, Марина Ћосић, Клара Хрвановић као и преминули глумац Марко Живић.

БОНУС ВИДЕО: