Neobičan incident započeo je kada je mladić po imenu Senad Alibašić odlučio da na livadi u selu baci eksplozivnu napravu, misleći, kako tvrdi, da je reč o bezopasnoj igrački.

Grupa dečaka, među kojima se našao i Ibrahim Hadžibulić, pronašla je ovu potencijalno smrtonosnu “igračku” i ne sluteći kakva opasnost vreba iz nje, počela je da se igra.

Primetili su jedan "sumnjiv događaj"

Meštani još uvek ne mogu da se oporave od šoka. Tog dana primetili su nepoznatog muškarca koji se u sivom “pežo karavanu” kratko zadržao u blizini seoske džamije, pre nego što je napustio selo. To je jedini događaj koji je uočen kao sumnjiv u danima koji su prethodili eksploziji.

Policija je brzo reagovala, pokrenuvši istragu koja je potvrdila da je reč o eksplozivnoj napravi postavljenoj ispod automobila jednog od meštana. Srećom, bomba je ispala pre planirane eksplozije, čime je izbegnuta potencijalna tragedija.

Događaj ostavlja brojna pitanja bez odgovora. Kako je bomba završila u rukama dece? Šta je bio motiv Senada Alibašića? Kako osigurati da se ovakva ili slična tragedija ne ponovi?

Odgovori na ova pitanja su od ključne važnosti ne samo za meštane, već i za širu zajednicu. Incident u Tutinu služi kao oštar podsetnik na opasnosti koje oružje predstavlja, posebno kada se nađe u rukama najmlađih.

(Sandžak danas)

BONUS VIDEO: