Необичан инцидент започео је када је младић по имену Сенад Алибашић одлучио да на ливади у селу баци експлозивну направу, мислећи, како тврди, да је реч о безопасној играчки.

Група дечака, међу којима се нашао и Ибрахим Хаџибулић, пронашла је ову потенцијално смртоносну “играчку” и не слутећи каква опасност вреба из ње, почела је да се игра.

Приметили су један "сумњив догађај"

Мештани још увек не могу да се опораве од шока. Тог дана приметили су непознатог мушкарца који се у сивом “пежо каравану” кратко задржао у близини сеоске џамије, пре него што је напустио село. То је једини догађај који је уочен као сумњив у данима који су претходили експлозији.

Полиција је брзо реаговала, покренувши истрагу која је потврдила да је реч о експлозивној направи постављеној испод аутомобила једног од мештана. Срећом, бомба је испала пре планиране експлозије, чиме је избегнута потенцијална трагедија.

Догађај оставља бројна питања без одговора. Како је бомба завршила у рукама деце? Шта је био мотив Сенада Алибашића? Како осигурати да се оваква или слична трагедија не понови?

Одговори на ова питања су од кључне важности не само за мештане, већ и за ширу заједницу. Инцидент у Тутину служи као оштар подсетник на опасности које оружје представља, посебно када се нађе у рукама најмлађих.

(Санџак данас)

БОНУС ВИДЕО: