Opljačkana baka, koja živi sama, nam je ispričala šta se desilo kobne noći.  

- Legla sam da spavam, ali sam čula neku buku. Mislila sam da je komšija Zoran koji dolazi da me obilazi i da mi donese hranu. Ustala sam i rekla: "Zorane, što si došao ovako rano četiri je ujutru? ", a tada su mi pokazali da ćutim i pokazali prstom preko vrata, a onda navukli maske - priča Vukosava za Informer i dodaje: 

- Mnogo sam se uplašila, oni su u mojoj kući bili od devet uveče do ujutru, ušli su kroz prozor od kupatila, ništa nisu polomili, a bili su i na tavanu. Imam psa, ali su ga nahranili da ne bi lajao. Ja sam novac sakrila u kantu za prljav veš, ali su ga našli. To je bio novac za svadbu mojih unuka, treba da idem kod njih.

Kako ona objašnjava pored novca pljačkaši su joj odneli i zlato koje je bilo na njoj.

- Imala sam tri prstena, nisu uspeli da ih skinu pa su mi namazali tečnost za sudove i vodu pa su ih tako skinuli, uzeli su mi i mobilni i kada su hteli minđuše da skinu pretili su mi da će mi iseći uši. Preturili su ceo krevet, glavu mi držali nabijenu u pod da ništa ne vidim. Jako sam loše, srčani sam bolesnik. Bila je policija i Hitna pomoć, davali su mi injekcije - drhtavim glasom priča nesrećna starica. 

Posle torture koju je preživela baka Vukosava se plaši da spava i po celu noć je budna. 

- Plašim se, sama sam ovde... Svi su preminuli od komšija... i ja sam ostala ovde sama. Sin traži nekoga da me čuva i da živi ovde, ništa da ne plaća. I hranu ću da mu dam i sve... Posle ovoga po celu noć sedim sa upaljenim svetlom. Plašim se da zaspim - rekla je opljačkana baka. 

Pljačkaši koji su opljačkali i maltretirali Vukosavu Vasić još uvek nisu pronađeni, a u policiji kažu da se intezivno traga za njima i da će oni uskoro biti identifikovani i privedeni.  

(Informer)

BONUS VIDEO: