Kako je ispričao za medije, njegov brat se borio da spase život vojnika na Košarama, ali je na sanitetsko vozilo u kojem je bio s kolegama bačena bomba.

Foto: Teodora Ćirić

 

 

- Tog nesrećnog dana izgubio sam voljenog brata, pred kojim je bio život. Tek je bio zasnovao porodica. Iza sebe je ostavio dve ćerke, koje su u to vreme bile male, jedna je imala tri, a druga godinu dana. Živeo je za porodicu, a dao je život za otadžbinu. Želeo je da spase vojnika koji je bio pogođen, ali je nažalost ubijen zajedno sa trudnom doktorkom koja je bila u sanitetu. Minobacačima su pogodili sanitet i svi su na mestu ostali mrtvi - ispričao je svojevremeno Vanja.

Celu porodicu ova tragedija zavila je u crno, a da je on u spomen na voljenog brata, svoj život posvetio tome da nekome pomogne i to radi i danas.

Foto: Jutjub printskrin/Blic TV

 

 

- Moj brat je dao život ja mogu da mu učinim bar toliko da ljudima olakšam život na zemlji. Voleo bih da on bude primer mladima jer ovu zemlju neće imati ko da brani. Današnja omladina, nažalost, nema prave uzore - rekao je Vanja

Osim iskrene ljubavi, uzajamnog poštovanja i razumevanja, Vanja i Snežana Durišić prošli su kroz isti bol gubitka. NJoj su za kratko vreme umrli brat, muž i otac, a i nju je, baš kao i Vanja, u tim teškim trenucima spasla vera. Sneška i Vanja su i danas skladan par, oboje posvećeni svom posla, ali i jedno drugom.

(Mondo)

BONUS VIDEO: