Dok je glumica tvrdila da je razlog za tužbu to što ne želi bude sa Lečićem u istom kadru "neprijatno iskustvo iz prošlosti", kao i pricipijelan stav, zbog optužbi koje su njene koleginice ranije uputile na Lečićev račun, glumac je rekao da je tužio Anđelu zbog uvrede časti i uskraćivanja prava na rad.

Za današnji dan bilo je zakazano je prvo ročište u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i glumica se pojavila sa svojim advokatom, Goranom Draganićem. Ipak, ročište je odloženo za 30. septembar, kada će se pred sud izaći i Branislav Lečić.

- Hvala vam što ste došli. Hteo bih da znam zašto vam nije bilo omogućeno da uđete u zgradu suda - pitao je advokat prisutne novinare, koji su mu pojasnili da je bila reč o odluci predsednice suda, iako su svi imali akreditacije.

Foto: D. Milovanović

 

- Danas je održano pripremno ročište. Na sledećem ročištu biće saslušan gospodin Branislav Lečić, tužilac i daće izjavu. Kao što se dešava na svakom pripremnom ročištu, svaka strana predlaže svoje svedoke. To je učinila i tužilačka strana i naša strana. Nažalost, suđenje je odloženo tek za 30. septembar.

- Što se tiče izjave Anđele Jovanović, ona je već dala izjavu i zato smo odlučili da ona ne daje izjavu pred novinarima. Moram da kažem da je legitimno pravo svakog umetnika da odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne.

Na pitanje zašto je zapravo Lečić tužio Anđelu, advokat je odgovorio na sledeći način:

- To je zanimljivo. Sad u javnosti provejava da se ovde vodi postupak protiv Anđele zbog uskraćivanja prava na rad. Mislim da ćete se svi složiti da niko ne može da uskrati Anđeli, niti bilo kom umetniku, pravo da ne učestvuje u određenom projektu ako to ne želi. Ona je tu izjavu dala za medije. Sledeću, opširniju, daće pred sudom. Ovde se radi o povredi časti i ugleda, i o navodnoj izjavi koju je dala Anđela Jovanović, a tu navodnu izjavu ćemo ovde čuti na jednom od sledećih ročišta. Nažalost, ti će ići veoma sporo.