Prema saopštenju nadležnih organa, došlo je do sudara kamiona Kamaz i automobila Volvo 540. U udesu je poginuo Černov, koji je bio u automobilu, dok su vozač i još dva putnika povređeni, prenose RIA Novosti.

- U strašnoj nesreći poginuo je Nikita Černov Černi, majstor sporta Rusije, pobednik Kupa Rusije, dvostruki pobednik Svetskog prvenstva, dvostruki šampion Rusije u studentskim kategorijama, trostruki pobednik prvenstva Rusije, višestruki pobednik sveruskih turnira. Nikita je umro na putu ka takmičenju gde je prvi put trebalo da prisustvuje kao trener. Večnaja pamjat, borče! - napisao je Sobko na društvenoj mreži Vkontakte.

On je rekao i da će oproštaj od šampiona biti u ponedeljak u Joškar-Oli, gradu blizu Kazanja.

Foto: Klub taйskogo boksa-muaйtaй "Krasnaя mašina"

 

Načelnik lokalne samouprave Krasnobakovskog okruga Nižegorodske oblasti Anton Bikov izrazio je saučešće porodici preminulog.

U saobraćajnoj nesreći je poginuo stanovnik Krasnobakova, višestruki svetski šampion u tajlandskom boksu, trener i sportista Nikita Černov. Rečima se ne može opisati kolika je ovo velika tuga.

- U ime svih stanovnika okruga Krasnobakovo, izražavam iskreno saučešće Nikitinoj porodici i prijateljima - napisao je Bikov.

BONUS VIDEO: