Према саопштењу надлежних органа, дошло је до судара камиона Камаз и аутомобила Волво 540. У удесу је погинуо Чернов, који је био у аутомобилу, док су возач и још два путника повређени, преносе РИА Новости.

- У страшној несрећи погинуо је Никита Чернов Черни, мајстор спорта Русије, победник Купа Русије, двоструки победник Светског првенства, двоструки шампион Русије у студентским категоријама, троструки победник првенства Русије, вишеструки победник сверуских турнира. Никита је умро на путу ка такмичењу где је први пут требало да присуствује као тренер. Вечнаја памјат, борче! - написао је Собко на друштвеној мрежи Вконтакте.

Он је рекао и да ће опроштај од шампиона бити у понедељак у Јошкар-Оли, граду близу Казања.

Фото: Клуб тайского бокса-муайтай "Красная машина"

 

Начелник локалне самоуправе Краснобаковског округа Нижегородске области Антон Биков изразио је саучешће породици преминулог.

У саобраћајној несрећи је погинуо становник Краснобакова, вишеструки светски шампион у тајландском боксу, тренер и спортиста Никита Чернов. Речима се не може описати колика је ово велика туга.

- У име свих становника округа Краснобаково, изражавам искрено саучешће Никитиној породици и пријатељима - написао је Биков.

БОНУС ВИДЕО: