Konstrakta je na Pesmi za Evroviziju pobedila 2022. godine s pesmom “In corpore sano”, koja je postala ne samo ultimativni hit nego su i reči ove pesme, kao i koreografija sa nastupa postali deo svakodnevne komunikacije.

Foto: Profimedia

 

Kad se pojavila Konstraktina nova pesma, pod naslovom “Novo, bolje”i kad je viđena na sceni PZE, mnogi su sledstveno velikim očekivanjima prionuli na komparativnu analizu, što je verovatno i prirodno.

Uglavnom, akcenat je bio na tome da to nije ništa novo u odnosu na ono što smo videli i čuli 2022. iako je Konstrakta upravo tiraniju novog opservirala u svojoj pesmi “Novo, bolje”.

Foto: RTS printskrin

 

Govorila je o tome i u medijima, a na samom nastupu ovogodišnje PZE na velikom ekranu iza nje i hora “Individua” je pisalo. Epizoda 2: “Niti novo, niti bolje”.

“Novo, bolje” je možda čak malo mračnija od „In corpore sano“. Inače, potiče iz iste korpe – tema vladajućih ideologija i teskoba koju one donose. Ova tema je prežvakana milion puta, ali i dalje aktuelna.” kazala je Konstrakta za Danas.

Ovako je izgledao njen večerašnji nastup. 

NJen cilj je pre svega da ispromoviše svoju pesmu i ovo takmičenje smatra idealnim kao "odskočnu dasku", te tako ne priželjkuje svoju pobedu i odlazak u Malmeu.