Marija Šerifović je davne 2007. godine odnela pobedu u Helsinkiju, pesmom "Molitva", a naredne godine je "Evrosong" održan u Srbiji. 

Dugo se spekulisalo ko će biti voditeljski par, a na kraju su izabrani Jovana i Željko Joksimović.  

Među predloženima su bili naši istaknuti sportisti, Ana Ivanović i Novak Đoković. Oni su bili izbor tadašnjeg direktora RTS-a. 

Tada se oglasio Anini otac koji je rekao da je poziv za vođenje "Evrovizije" je za nju predstavljao veliku čast, međutim prepreka je bila priprema za "Rolan Garos".

Foto: Jutjub printskrin/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Duška Vučinić, dugogodišnji PR "Evrovizije" tada je rekla da je to odlična ideja i da bi najbolji partner Ane Ivanović u voditeljskom poslu bio Novak Đoković.

- Ideja je odlična jer su Ana i Novak srpski brend broj jedan u svetu. Nole pri tom važi za velikog šoumena, koji se na sceni ne bi libio da zaigra i zapeva - rekla je ona tada istakavši da bi njihovo pojavljivanje bio odličan marketinški potez, a Novak Đoković, koji je tada imao 21 godinu pojavio se u "Beogradskoj areni" kao specijalni gost.

Tada je i Ana dala izjavu za medije: 

- Znam da je termin "Evrosonga" jako blizu “"Rolan Garosu", pa će sve ići malo teže, ali videćemo - pisalo je tada u izjavi Ane Ivanović na njenom zvaničnom sajtu.

Podsećanja radi, između sadašnjeg srećnog para, Jovane i Željka Joksimovića, rodile su se iskre te je itekako 2008. godina bila više nego sudbonosna za njih dvoje. 

Foto: Profimedia

 

(Blic)

BONUS VIDEO: