Марија Шерифовић је давне 2007. године однела победу у Хелсинкију, песмом "Молитва", а наредне године је "Евросонг" одржан у Србији. 

Дуго се спекулисало ко ће бити водитељски пар, а на крају су изабрани Јована и Жељко Јоксимовић.  

Међу предложенима су били наши истакнути спортисти, Ана Ивановић и Новак Ђоковић. Они су били избор тадашњег директора РТС-а. 

Тада се огласио Анини отац који је рекао да је позив за вођење "Евровизије" је за њу представљао велику част, међутим препрека је била припрема за "Ролан Гарос".

Фото: Јутјуб принтскрин/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Душка Вучинић, дугогодишњи ПР "Евровизије" тада је рекла да је то одлична идеја и да би најбољи партнер Ане Ивановић у водитељском послу био Новак Ђоковић.

- Идеја је одлична јер су Ана и Новак српски бренд број један у свету. Ноле при том важи за великог шоумена, који се на сцени не би либио да заигра и запева - рекла је она тада истакавши да би њихово појављивање био одличан маркетиншки потез, а Новак Ђоковић, који је тада имао 21 годину појавио се у "Београдској арени" као специјални гост.

Тада је и Ана дала изјаву за медије: 

- Знам да је термин "Евросонга" јако близу “"Ролан Гаросу", па ће све ићи мало теже, али видећемо - писало је тада у изјави Ане Ивановић на њеном званичном сајту.

Подсећања ради, између садашњег срећног пара, Јоване и Жељка Јоксимовића, родиле су се искре те је итекако 2008. година била више него судбоносна за њих двоје. 

Фото: Профимедиа

 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: