Prema prognozi RHMZ, Srbiji će pre podne biti vetrovito i pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, a u toku dana smanjenje oblačnosti sa sunčanim periodima. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Foto: RHMZ printsrin

 

 

U Banatu je zbog jačine vetra na snazi narandžasti meteo alarm.

Najniža temperatura kretaće se od šest stepeni do 13, a najviša od 14 na jugu i istoku Srbije do 19 stepeni u ostalim krajevima.

U Beogradu će danas biti vetrovito, ujutro oblačno sa slabom kratkotrajnom kišom, a tokom dana smanjenje oblačnosti sa sunčanim intervila. Najniža temperatura će biti oko 11, a najviša oko 18 stepeni Celzijusa.

Do utorka 5. marta zadržava se natprosečno toplo vreme. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C, a malo hladnije će biti u Timočkoj Krajini.

Biometeorološka prognoza

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost.

Foto: RHMZ printsrin

 

 

U košavskom području, kao i ponegde u planinskim predelima, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata, a danas i u donjem Podunavlju imati udare olujne jačine. U Beogradu će košava biti najjača danas sa udarima oko 15 m/s (odnosno oko 55 km/h).

U većini mesta će kiša biti kratkotrajna pojava, osim na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde će padavine biti češće u odnosu na ostatak zemlje.