Према прогнози РХМЗ, Србији ће пре подне бити ветровито и претежно облачно, понегде са слабом кишом, а у току дана смањење облачности са сунчаним периодима. Ветар ће бити умерен и јак, југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу са ударима олујне јачине.

Фото: РХМЗ принтсрин

 

 

У Банату је због јачине ветра на снази наранџасти метео аларм.

Најнижа температура кретаће се од шест степени до 13, а највиша од 14 на југу и истоку Србије до 19 степени у осталим крајевима.

У Београду ће данас бити ветровито, ујутро облачно са слабом краткотрајном кишом, а током дана смањење облачности са сунчаним интервила. Најнижа температура ће бити око 11, а највиша око 18 степени Целзијуса.

До уторка 5. марта задржава се натпросечно топло време. У већини места највиша температура биће од 15 до 20 °Ц, а мало хладније ће бити у Тимочкој Крајини.

Биометеоролошка прогноза

Услед биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са респираторним оболјењима. Могуће су извесне тегобе код срчаних болесника, па им се препоручује смањена физичка активност. Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност.

Фото: РХМЗ принтсрин

 

 

У кошавском подручју, као и понегде у планинским пределима, дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар који ће на југу Баната, а данас и у доњем Подунавлју имати ударе олујне јачине. У Београду ће кошава бити најјача данас са ударима око 15 м/с (односно око 55 км/х).

У већини места ће киша бити краткотрајна појава, осим на југозападу, југу и истоку Србије, где ће падавине бити чешће у односу на остатак землје.