Na prvi pogled ovaj matematički zadatak deluje poprilično jednostavno, ali ipak su pred njim mnogi ostali zbunjeni. Pokušajte i vi da ga rešite.

Dakle, od nas se traži da broj 27 razdvojimo na desetice i jedinice, da bismo potom rekli koliko ima jedinica.

Kao što se vidi iz priloženog, ćerkica ove zabrinute mame napisala je da broj sadrži dve desetice. Zatim je dodala i da broj 27 ima sedam jedinica, a to je odgovor koj prema oceni nastavnice, nije bio tačan.

 

 

Tiša Sender je odlučila da reaguje s obzirom na to da nije mogla da pronađe grešku u odgovoru svoje ćerke.

- Pozdrav, samo sam htela da upitam kako je Samer pogrešila? NJen tata i ja smo celu noć pokušavali da uočimo grešku i želimo da budemo sigurno da smo na pravom putu, napisala je Tiša u poruci nastavnici.

Odgovor nastavnice je glasio:

- Ovo je nova matematika koju predajemo. Želimo da deca nauče da imati dve desetice i sedam jedinica znači isto što i 27 jedinica.

Nastavnica je nacrtala roditeljima dijagram i objasnila zašto se računa na ovaj, "noviji", način.

Zbunjena mama je možda dobila odgovor, ali to nije bilo rešenje njene dileme. Naime, ova mama je radila šest godina kao učiteljica u školi i stoji iza toga da nikada u životu nije naišla na ovakakav zadatak - i mnogi ljudi su je podržali u njenoj dilemi.

"Ovo bi me baš iznerviralo", "Nije jasno postavljen zadatak" i "Ako roditelji ne znaju ovo da reše, kako očekuju od dece da znaju?" samo su neki od komentara ispod ove objave.

BONUS VIDEO:

(Žena Blic)