На први поглед овај математички задатак делује поприлично једноставно, али ипак су пред њим многи остали збуњени. Покушајте и ви да га решите.

Дакле, од нас се тражи да број 27 раздвојимо на десетице и јединице, да бисмо потом рекли колико има јединица.

Као што се види из приложеног, ћеркица ове забринуте маме написала је да број садржи две десетице. Затим је додала и да број 27 има седам јединица, а то је одговор кој према оцени наставнице, није био тачан.

 

 

Тиша Сендер је одлучила да реагује с обзиром на то да није могла да пронађе грешку у одговору своје ћерке.

- Поздрав, само сам хтела да упитам како је Самер погрешила? Њен тата и ја смо целу ноћ покушавали да уочимо грешку и желимо да будемо сигурно да смо на правом путу, написала је Тиша у поруци наставници.

Одговор наставнице је гласио:

- Ово је нова математика коју предајемо. Желимо да деца науче да имати две десетице и седам јединица значи исто што и 27 јединица.

Наставница је нацртала родитељима дијаграм и објаснила зашто се рачуна на овај, "новији", начин.

Збуњена мама је можда добила одговор, али то није било решење њене дилеме. Наиме, ова мама је радила шест година као учитељица у школи и стоји иза тога да никада у животу није наишла на овакакав задатак - и многи људи су је подржали у њеној дилеми.

"Ово би ме баш изнервирало", "Није јасно постављен задатак" и "Ако родитељи не знају ово да реше, како очекују од деце да знају?" само су неки од коментара испод ове објаве.

БОНУС ВИДЕО:

(Жена Блиц)