Pod uticajem Sunca u Ribama možemo početi da osećamo kulminaciju i završetak započetih poslova. Možda počnemo da osećamo da su stvari dostigle tačku zatvaranja, ili da više ne možemo da nastavimo dalje, tu je kraj.

Sezona Riba 2024. priprema nas za jedan od najvećih kosmičkih događaja u godini, a to je susret Jupitera i Urana u znaku Bika.

U nastavku možemo dublje zaroniti u ono što će sezona Riba doneti vašem horoskopskom znaku, ali sveukupno, sezona Riba 2024. je magično doba godine na koje možemo da se fokusiramo na otklanjanje starog i pripremanje da dočekamo novo.

Foto: Profimedia

 

 

Ovan

Sezona Riba je za vas vreme dubinskog čišćenja. Možda ćete otkriti da čistite i organizujete svoj prostor ili ukidate veze ili navike koje vam više ne služe. Sezona Riba takođe može biti pomalo uznemirujuća za vas zbog tečne prirode njene energije. Veoma ste usmereni i imate tendenciju da dobro radite sa nekom strukturom i redom. Tokom sezone Riba, možemo se osećati malo više rasejano i manje usredsređeno, ali postoji magija koja se može naći u ovom stanju. Pokušajte da radite iz svojih osećanja, a ne iz glave. Pogledajte da li možete da se povežete sa svojim emocijama na dubljem nivou da biste razumeli odakle možda dolazite i šta vas pokreće. Možda ćete upravo u ovoj sezoni Riba doživeti proboj koji može da promeni i podigne vaš život na nove nivoe.

Bik

Sezona Riba je vreme za prihvatanje završnica. Ako postoji nešto što želite da završite ili završite, ovo je dobar trenutak da usmerite svoju energiju u tom pravcu. Krajevi ponekad mogu biti teški, ali uvek utiru put ka novim počecima. Ne brinite previše o tome kako će ovaj novi početak još izgledati, umesto toga se fokusirajte na ovde i sada i verujte da će ostalo doći na svoje mesto kako treba! Energija Riba se ponekad može osećati malo raspršena za vašu zemaljsku dušu, pa se vratite onome za šta znate da će vas dovesti u ravnotežu, poput šetnje prirodom ili dana odmora. Jupiter i Uran se približavaju u vašem znaku i spremaju se da prirede vatromet u aprilu. Iako ima još vremena pre nego što se ovo dogodi, možda ćete osetiti spajanje ove dve planete elektrane sve bliže i bliže. Jupiter i Uran mogu izazvati nove ideje, inspirisati promene i doneti iznenadna iznenađenja u vaš život. Ostanite otvoreni jer ovo je energija koja se pojavljuje jednom u životu za vas i mogla bi vam otvoriti vrata za neverovatan i iznenađujući novi početak.

Blizanci

Kako stignemo do poslednjeg znaka zodijaka, vaša pažnja se može okrenuti vašoj karijeri ili osećanju svrhe. Možda se pitate šta je sledeće za vas kada je u pitanju vaš radni život ili kako želite da provedete dan. Ako se spremate da se povučete, kraj sezone Riba može doneti dobru priliku da konačno izađete. Možda ćete takođe zaključiti projekat na kome ste radili neko vreme. Oseća se kao da će svaka kreativnost koju ste rađali u svetu konačno početi da se oblikuje. Iako možda razmišljate o vašoj karijeri ove sezone Riba, biće i vaš dom i porodični život. Možda ćete morati da provedete više vremena sa svojom porodicom ili da se bavite neočekivanim projektima renoviranja. Ako ste razmišljali o proširenju porodice, ovo je takođe dobar trenutak da napravite planove i preduzmete akciju.

Rak

Ribe su vodeni znak, tako da ćete se uvek osećati opušteno pod ovom energijom. Možda ćete se osećati dodatno kreativno tokom ovog vremena, a možda će se vaša pažnja okrenuti ka iznošenju svojih kreativnih vizija u svet. U stvari, ako ste radili na kreativnom projektu ili naučili nešto novo, sezona Riba bi bila dobar trenutak da svoj rad i veštine iznesete u svet. Možda ćete se samo iznenaditi koja će se vrata otvoriti kada to učinite! Čini se da ćete ove sezone Riba dostići diplomu. Šta god da ste naporno radili da postignete, može se ostvariti, zato stavite završne detalje i iznesite svoj rad u svet.

Lav

Sezona Riba je dobro vreme za opuštanje i protok, a ne za pokušaj kontrole. Možda ste nedavno imali mnogo toga na svom tanjiru, ali vibracije Sunca Riba traže od vas da zakoračite u svoje kreativne cipele i samo dozvolite svom umu da odluta. Ne morate sve da shvatite, umesto toga možete samo da plutate i vidite gde možete da sletite. Ako imate kreativni projekat na kome radite, možete da usmerite deo ove energije u tom pravcu, ali nemojte vršiti pritisak na sebe. Iskoristite ovo vreme da istražite, kreirate, zamislite i vidite šta se dešava. Ako oslobodite bilo kakva očekivanja, možda ćete se samo iznenaditi i smisliti nove i inventivne ideje koje ranije niste videli. Planirajte malo nege o sebi ove sezone ili čak kratko putovanje. Provođenje vremena na moru može biti dodatno punjenje za vašu dušu. Razmišljanje, vođenje dnevnika i meditacija takođe mogu biti moćni za vas i ove sezone. U suštini, ovo je vreme da se hranite iznutra.

Devica

Sezona Riba sedi naspram vas na točku zodijaka, tako da ste veoma povezani sa njegovim energijama. Sezona Riba je vaša prilika da oslobodite kontrolu i dozvolite sebi da tečete. Umesto da pokušavate da planirate ili pravite strategiju, ovo je vaše vreme da se predate i verujete u to kako će se stvari odvijati. Iako je vaša priroda da budete organizovani i planirani, ovo je dobra prilika da izazovete sebe da budete malo spontaniji. Uradite nešto drugačije, promenite rutinu ili probajte nešto što ste oduvek želeli. Ove sezone vam mogu biti na umu i vaši odnosi. Obratite pažnju na poruke i učenja drugih, jer se čini da će mnogi vaši pokloni i lekcije u sezoni doći iz spoljašnjeg izvora.

Foto: Profimedia

 

 

Vaga

Vaš raspored je možda bio veoma zauzet ili ste se možda osećali povučeno u mnogim pravcima, ali sezona Riba je vaša šansa da počnete da precrtavate stvari sa svoje liste obaveza. Možda se čini kao puno posla, ali ako se posvetite tome, zaista možete mnogo postići pod suncem Riba. Oslonite se na svoju kreativnu i umetničku viziju da biste pronašli rešenja i doveli stvari do tačke završetka. Naravno, sav posao i nikakva igra nije zabava, pa pokušajte da uspostavite ravnotežu tako što ćete izdvojiti malo vremena za stvari koje vas ispunjavaju radošću. Pridruživanje klubu, pokretanje novog hobija ili pohađanje nastave su sjajni načini da to uradite, a takođe vam mogu pomoći da izgradite osećaj zajednice oko sebe.

Škorpija

Kao drugi vodeni znak, sezona Riba će vas možda naterati da osetite sva osećanja. Ovo je dobro doba godine da razmislite o onome što vam je zaista važno. Šta vam omogućava da se osećate kao sami, a šta vas sprečava ili sprečava da budete ono što jeste? Vaša pažnja se takođe može okrenuti vašem domu i porodičnom životu ove sezone. Možda ćete otkriti da morate da budete tu za određenog člana porodice, ili možda samo vaše odrastanje iz detinjstva i rane će vam doneti izlečenje i osećaj dubljeg razumevanja. Ovo je reflektivno doba godine za vas i ono koje zaista možete iskoristiti da produbite odnos koji imate sa sobom.

Strelac

Vaš vatreni duh ima tendenciju da bude pomalo vlažan kada je Sunce u Ribama, ali ovaj period hlađenja možete iskoristiti u svoju korist. Ovo je dobro vreme da se usredsredite na odmor i punjenje. Pogledajte da li možete da nađete vremena da smirite svoje emocije i vratite svoje telo u stanje ravnoteže. Sezona Riba je takođe dobro vreme za završetak i okončanje projekata koji su odslužili svoje vreme. Radite na tome da otpustite i završite sve ono što više ne želite da nosite. Energija završetka i zatvaranja biće na vašoj strani.

Jarac

Pitanja oko vaše samopoštovanja mogu se pojaviti za vas pod suncem Riba. Možda razmišljate o tome šta vas čini cenjenim i čemu želite da date vrednost u svom životu. Jasno vam je šta cenite takođe može pomoći da se usmere sve odluke koje treba da se donesu. Kada vam bude jasno šta želite, i uskladite sve svoje odluke u tom pravcu, neverovatno je šta se može postići. Dok je sezona Riba vreme završetka, i vi imate neku energiju podrške za nove početke, pa stvorite prostor u svom životu za ono što želite i držite svoju viziju snažnom. Sezona Riba je dobra prilika da manifestujete i postavite namere za sledeću godinu.

Vodolija

Sunce je upravo napustilo vaš ugao zodijaka, a kako to čini, može se pojaviti nova jasnoća. Možda ćete početi da vidite stvari jasnije ili počnete da postajete svesni stvari koje su skrivene ili maglovite. Ovo je vreme jasnoće za vas, a vaša intuicija i instinkti će biti vaš najveći saveznik. Usredsredite se na ono što je u vašoj kontroli i pokušajte da ne naglašavate previše stvari koje nisu. Kako se sezona Riba bliži kraju, možda ćete osećati potrebu da započnete nešto novo ili promenite svoju rutinu. Prihvatite ovaj način razmišljanja i unesite svežu energiju u svoj život – vreme je!

Ribe

Srećan rođendan, Ribe! Ovo je vaša sezona zodijaka i vaše vreme da zablistate! Ovo je sjajan trenutak da se fokusirate na sebe. Vratite pažnju na sebe! Šta te ispunjava? Zbog čega se osećate dobro? Ovo je vaša šansa da se zaista fokusirate na brigu o sebi i samoljublje i usmerite neku pozitivnu energiju u svom pravcu. Odvojite vreme da se razmazite ove rođendanske sezone i odvojite vreme da se opustite i napunite. Vaše zdravlje će vam biti prioritet ove sezone, pa budite sigurni da vodite računa o sebi i balansirate svoje potrebe sa potrebama drugih. Blistajte, Ribe!

BONUS VIDEO: