Hrvatsku glumicu Leonu Paraminski srpska publika je najbolje upoznala u serijama "Obični ljudi", "Najbolje godine", "Loza", "Tajne", "Senke nad Balkanom" a onda je veliku pažnju privukla ulogom u seriji "Budva na pjenu od mora".

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Ona se pojavila u trećoj sezoni serije u ulozi Mile Kovač koja je vremenom postala ljubavnica lika kog je tumačio Mima Karadžić.

Nakon uspeha u ovoj seriji odlučila je da se sa suprugom preseli u Kaliforniju, gde je radila kao profesorka glume u Santa Barbari.

 

 

Nakon uspešne karijere u Americi, prihvatila je ulogu u seriji "Senke nad Balkanom", gde je igrala Mariju Oršić, ali i snimila scenu sa Marijom Bergam o kojoj se i dalje priča.Likovi koje su njih dve tumačile, Marija Oršić i Maja Davidović, upuštaju se u vezu i završavaju u krevetu.

 

 

Iako je i u ovoj seriji njena gluma bila veoma zapažena i hvaljena, Leona je odlučila da se vrati u Kaliforniju i na neko vreme pauzira sa snimanjima. Pre dve godine ona je saopštila da će postati majka, te da ona i njen suprug Tin Komljenović čekaju svoje prvo dete.

Ona je tada otkrila da je, nakon višegodišnje borbe za potomstvo, doputovala u Hrvatsku zbog veštačke oplodnje. Leona je ostala u drugom stanju, a kasnije je na Instagramu objavila radosnu vest – da je rodila zdravu devojčicu kojoj su dali ime Liv.

Leona Paraminski danas uživa u roditeljstvu i porodičnom životu, a sa godinama gotovo da se uopšte nije promenila, te biste je lako prepoznali.

BONUS VIDEO: