Bivši poslanik u hrvatskom Saboru Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), požalio se na Fejsbuku.

- Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizuje studijsko putovanje u Kuću cveća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima beogradskog Pravnog fakulteta gde je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj.

Da li je predsednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju - poručio je Glasnović na svom Fejsbuk profilu, prenosi Indeks.hr

 

 

U komentarima ispod objave javio se i Stevo Culej, takođe bivši poslanik iz redova HDZ-a.

- Nadam se da će ih poklati kao svinje - napisao je Culej.

Novinari Indeksa kontaktirali su Culeja kako bi objasnio svoj komentar, ali se on ponašao krajnje bizarno.

- Ovde telefonska sekretarica. Ovaj razgovor se snima. Laku noć - rekao je posle 20 sekundi ćutanja. Međutim, nakon nekog vremena nazvao je novinare, kazavši da mu je "sekretarica rekla da ga je neko zvao". 

Foto: Jutjub printskrin/Osjecka TV

 

- Ovo je udbaško-masonsko-soroševska podvala mom delu. Ja sam jedan od najvećih mirotvoraca koji su hodali Saborom - odgovorio je kada je upitan o komentaru ispod Glasnovićeve objave na Fejsbuku. Nakon toga je prozvao "soroševce i možemovce" koji "truju njegovu Hrvatsku". 

Podsetio je i na izjavu SDP-ovca Nenada Stazića da "u maju 1945. posao nije obavljen temeljito". Zatim je iskazao nezadovoljstvo "trovačima s Indeksa", a sve je zaključio rečima: "Vidimo se mi." 

Studenti će posetiti Kuću cveća, Hram Svetog Save, Kalemegdan...

Inače, u prijavi stoji da će hrvatski studenti posetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cveća, Novi Beograd, Trg Slaviju, Hram Svetog Save i Kalemegdan. Cena putovanja od 150 evra uključuje smeštaj u hotelu, a broj mesta je ograničen na 500 studenata. 

Juče je Studentski zbor Pravnog fakulteta komentarisao negativne reakcije na putovanje.

- Ovim putem Vam se obraćamo zbog raznih medijskih te na koncu i samih "političkih" uplitanja vezano za naše studijsko putovanje u Beograd. Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pažnje kako bi i mediji reagovali na ovako "skandalozan" projekt hrvatske mladeži u kojem bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posetili kolege studente s Pravnog fakulteta u Beogradu. 

Foto: Milena Anđela

 

Napominjemo, studijsko putovanje je zamišljeno kao institucionalna poseta sa edukativnim karakterom koji organizuje Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i poseta već bila uspješno održana pre četiri godine te se samo nastavlja u svrhu "negovanja" odnosa dva fakulteta - naveli su studenti. 

U nastavku saopštenja se navodi da studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta redovno organizuju putovanja sa ciljem razmene iskustava, sticanja novih znanja i uvida na koji način pravu struku grade njihovi vršnjaci iz drugih država.

- To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd koje pojedinci poslednjih dana pokušavaju da zloupotrebe u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista... Nećemo da se stidimo bilo čega što se tradicionalno organizuje, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti pretnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u savremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno - zaključak je studenata.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: