Бивши посланик у хрватском Сабору Жељко Гласновић, који се недавно учланио у Хрватску странку права (ХСП), пожалио се на Фејсбуку.

- Студентски збор Правног факултета Свеучилишта у Загребу организује студијско путовање у Кућу цвећа у Београду. Након тога имају сусрет са студентима београдског Правног факултета где је студирао ратни злочинац и сурадник УДБ-е Војислав Шешељ.

Да ли је председник студентског збора, Лука Павлишић, члан ХДЗ-а? Добро дошли у трећу Југославију - поручио је Гласновић на свом Фејсбук профилу, преноси Индекс.хр

 

 

У коментарима испод објаве јавио се и Стево Цулеј, такође бивши посланик из редова ХДЗ-а.

- Надам се да ће их поклати као свиње - написао је Цулеј.

Новинари Индекса контактирали су Цулеја како би објаснио свој коментар, али се он понашао крајње бизарно.

- Овде телефонска секретарица. Овај разговор се снима. Лаку ноћ - рекао је после 20 секунди ћутања. Међутим, након неког времена назвао је новинаре, казавши да му је "секретарица рекла да га је неко звао". 

Фото: Јутјуб принтскрин/Osjecka TV

 

- Ово је удбашко-масонско-сорошевска подвала мом делу. Ја сам један од највећих миротвораца који су ходали Сабором - одговорио је када је упитан о коментару испод Гласновићеве објаве на Фејсбуку. Након тога је прозвао "сорошевце и можемовце" који "трују његову Хрватску". 

Подсетио је и на изјаву СДП-овца Ненада Стазића да "у мају 1945. посао није обављен темељито". Затим је исказао незадовољство "тровачима с Индекса", а све је закључио речима: "Видимо се ми." 

Студенти ће посетити Кућу цвећа, Храм Светог Саве, Калемегдан...

Иначе, у пријави стоји да ће хрватски студенти посетити Правни факултет у Београду, боемску четврт Скадарлија, Кућу цвећа, Нови Београд, Трг Славију, Храм Светог Саве и Калемегдан. Цена путовања од 150 евра укључује смештај у хотелу, а број места је ограничен на 500 студената. 

Јуче је Студентски збор Правног факултета коментарисао негативне реакције на путовање.

- Овим путем Вам се обраћамо због разних медијских те на концу и самих "политичких" уплитања везано за наше студијско путовање у Београд. Наиме, недавно је пласирана објава која је добила довољно пажње како би и медији реаговали на овако "скандалозан" пројект хрватске младежи у којем би студенти Правног факултета у Загребу посетили колеге студенте с Правног факултета у Београду. 

Фото: Милена Анђела

 

Напомињемо, студијско путовање je замишљено као институционална посета са едукативним карактером који организује Студентски збор Правног факултета у Загребу на своју руку у сврху јачег повезивања студената сродних факултета. Истичемо да је исто путовање и посета већ била успјешно одржана пре четири године те се само наставља у сврху "неговања" односа два факултета - навели су студенти. 

У наставку саопштења се наводи да студенти загребачког Правног факултета редовно организују путовања са циљем размене искустава, стицања нових знања и увида на који начин праву струку граде њихови вршњаци из других држава.

- То је првенствени и једини циљ студијског путовања у Београд које појединци последњих дана покушавају да злоупотребе у јефтине политичке сврхе, заборављајући притом да смо ми студенти, а не политичари. Позиција нам и није баш иста... Нећемо да се стидимо било чега што се традиционално организује, а баш се, гле чуда, у овом тренутку (пред изборе) окреће оштрица према нама те смо подвргнути претњама, притисцима и линчу због нечега што би у савременом демократском друштву требало бити нормално - закључак је студената.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО: