Više tužilaštvo u Beogradu Mirkovića tereti da je neposredni izvršilac i da ga je pucajući likvidirao. On je vozeći motor maskiran u dostavljača hrane u sred dana oko 14 časova pucao u Mirkovića i iz pištolja ispalio deset metaka, pa je pogođeni Jorović na licu mesta preminuo.

Druga dvojica se terete da su u periodu od početka aprila, pa do dana ubistva zajedno sa Mirkovićem opservirala Jorovićevo kretanje. Sva trojica se nalaze u pritvoru, koji im je produžen do početka marta.

Kako se sumnja i kako su snimile nadzorne kamere Mirković je tog dana na motoru  pratio Jorovića u njegovom vozilu. Kada se mladić parkirao nedaleko od kuće u Altini, ubica je zaustavio motor, i sa kacigom na glavi mu se približio i zapucao. Kada je Jorović pao pored auta, prišao mu je još bliže i pucao u glavu. Nakon toga je pobegao motorom.

Nekih dvadesetak dana kasnije i Mirković i njegovi saučesnici su uhapšeni. Na saslušanju u tužilaštvu branili su se ćutanjem.

Ubijeni Milan Jorović bio je blizak prijatelj Nemanje Bojovića Hemije, kojem je nekoliko puta bačena bomba u dvorište kuće.

BONUS VIDEO: