Šinova je pre dve sedmice proglašena za mis Japana što je izazvalo burno reagovanje i brojne diskusije u japanskoj javnosti zbog njenih korena. Veliki broj Japanaca pozdravio je njen izbor, ali su ga drugi osporavali jer ne predstavlja tradicionalne japanske ideale lepote.

U članku u magazinu "Šukan bunšun" objavljeno je da je Šinova bila u odnosu sa oženjenim muškarcem, piše britanski Bi-Bi-Si. Navodno se radi o uticajnim doktorom koji se nije oglašavao povodom ove situacije.

Prvobitno su organizatori takmičenja stali u odbranu Šinove rekavši da ona nije znala da je čovek oženjen, ali su danas naveli da je ona priznala da je znala za brak i porodicu tog čoveka.

- Ona je uputila izvinjenje i organizatori su prihvatili vraćanje njene krune - navodi se u saopštenju.

Šinova se izvinila i svojim obožavaocima, kao i javnosti.

- Zaista mi je žao zbog ogromne nevolje koju sam izazvala i što sam izdala one koji su me podržavali - rekla je ona.

Mesto mis Japana ostaće upražnjeno, iako su izabrane pratilje.

Šinova je dobila titulu najlepše u Japanu 22. januara i ona je prva žena evropskog porekla koja je dobila tu čast. Rođena je u Ukrajini, ali se preselila u Japan kada je imala pet godina i uzela je očuhovo prezime.

Tečno govori japanski jezik, a državljanstvo je dobila 2022. godine. Po dobijanju titule, u svom govoru je istakla da nije mnogo puta bila prihvaćena kao Japanka, ali da je, kako kaže, ispunjena zahvalnošću što je danas prepoznata kao Japanka.

BONUS VIDEO: