Шинова је пре две седмице проглашена за мис Јапана што је изазвало бурно реаговање и бројне дискусије у јапанској јавности због њених корена. Велики број Јапанаца поздравио је њен избор, али су га други оспоравали јер не представља традиционалне јапанске идеале лепоте.

У чланку у магазину "Шукан буншун" објављено је да је Шинова била у односу са ожењеним мушкарцем, пише британски Би-Би-Си. Наводно се ради о утицајним доктором који се није оглашавао поводом ове ситуације.

Првобитно су организатори такмичења стали у одбрану Шинове рекавши да она није знала да је човек ожењен, али су данас навели да је она признала да је знала за брак и породицу тог човека.

- Она је упутила извињење и организатори су прихватили враћање њене круне - наводи се у саопштењу.

Шинова се извинила и својим обожаваоцима, као и јавности.

- Заиста ми је жао због огромне невоље коју сам изазвала и што сам издала оне који су ме подржавали - рекла је она.

Место мис Јапана остаће упражњено, иако су изабране пратиље.

Шинова је добила титулу најлепше у Јапану 22. јануара и она је прва жена европског порекла која је добила ту част. Рођена је у Украјини, али се преселила у Јапан када је имала пет година и узела је очухово презиме.

Течно говори јапански језик, а држављанство је добила 2022. године. По добијању титуле, у свом говору је истакла да није много пута била прихваћена као Јапанка, али да је, како каже, испуњена захвалношћу што је данас препозната као Јапанка.

БОНУС ВИДЕО: