Prema informacijama iz SAD, centar Filadelfije DŽoel Embid (29) ima težu povredu meniskusa levog kolena, pa ako propusti još pet mečeva biće i zvanično isključen iz trke za ovogodišnjeg MVP-ja! To znači da Nikola Jokić praktično ne bi imao konkurenciju u ovoj kategoriji.

Iz rukovodstva najjače košarkaške lige na svetu pred start sezone doneli su novu odluku, prema kojoj kandidat za prestižno priznanje ne može da bude košarkaš koji je propustio 17 od 82 utakmice tokom ligaškog dela NBA. Kamerunac sa pasošima Francuske i SAD već je na koti 13.

Ugledni američki portal "Atletik" prenosi da će DŽoel morati na operaciju meniskusa, koja bi ga, bez ikakve sumnje, odvojila sa terena na duži vremenski period.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Embidu u korist ne idu ni poslednje informacije iz NBA lige. Nakon duže vremena, na sajtu takmičenja Kamerunac više nije prvi favorit za prestižno priznanje, već je to Nikola Jokić. Prvi parametar su, naravno, sjajne partije srpskog centra, ali nema sumnje da je na promenu lidera uticala i nedavna situacija iz Denvera, kada Embid nije izašao na megdan našem košarkašu.

Prema informacijama iz Filadelfije, on je i tada imao povredu kolena, ali ne u toj meri kao sada. Ipak, simptomatično je to što je Kamerunac ponovo propustio okršaj sa Nikolom u Koloradu, što su primetili i stručnjaci, ali i ostali košarkaši i treneri.

Foto: Profimedia

 

 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".