Према информацијама из САД, центар Филаделфије Џоел Ембид (29) има тежу повреду менискуса левог колена, па ако пропусти још пет мечева биће и званично искључен из трке за овогодишњег МВП-ја! То значи да Никола Јокић практично не би имао конкуренцију у овој категорији.

Из руководства најјаче кошаркашке лиге на свету пред старт сезоне донели су нову одлуку, према којој кандидат за престижно признање не може да буде кошаркаш који је пропустио 17 од 82 утакмице током лигашког дела НБА. Камерунац са пасошима Француске и САД већ је на коти 13.

Угледни амерички портал "Атлетик" преноси да ће Џоел морати на операцију менискуса, која би га, без икакве сумње, одвојила са терена на дужи временски период.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Ембиду у корист не иду ни последње информације из НБА лиге. Након дуже времена, на сајту такмичења Камерунац више није први фаворит за престижно признање, већ је то Никола Јокић. Први параметар су, наравно, сјајне партије српског центра, али нема сумње да је на промену лидера утицала и недавна ситуација из Денвера, када Ембид није изашао на мегдан нашем кошаркашу.

Према информацијама из Филаделфије, он је и тада имао повреду колена, али не у тој мери као сада. Ипак, симптоматично је то што је Камерунац поново пропустио окршај са Николом у Колораду, што су приметили и стручњаци, али и остали кошаркаши и тренери.

Фото: Профимедиа

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".