Sinoć je održana premijera filma "Dule Savić, a u Londonu muk".

Pored njegove porodice koja je uvek tu, podršku su dali i prijatelji. Među njima su bili i advokat Toma Fila, sa suprugom Vesnom.

Foto: N. Skenderija

 

 

Ovo je jedinstvena prilika da ih vidimo zajedno, budući da to nije tako često, iako se jako vole i u skladnom su braku. Vesna nikada nije volela da svoju privatnost deli u medijima.

Oni nisu krili sreću, a osmeh nisu skidali sa lica, ni tokom fotografisanja, a ni kasnije.

Verujemo da svi znate ovu izjavu čuvenog advokata.

- Ja sam često na putu, pa mi žena ostaje sama kod kuće. Držim pištolj pored vrata i rekao sam joj: 'Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao. Lakše ću da te izvadim iz zatvora nego sa groblja - rekao je pre par godina advokat, a i dan danas je njihova ljubav jaka.

Podsetimo, Toma i Vesna venčali su se 1972. u Sabornoj crkvi, a na ovoj ceremoniji je prisustvovao patrijarh German dok ih je venčao vladika Vasilije Žički.

Foto: ATA images

 

 

Oni nemaju biološku decu, a jednom prilikom je Toma otkrio zašto nisu usvojili dete.

- Vesna je razmišljala o usvajanju. Ja sam joj rekao da ona odluči o tome. A onda sam u međuvremenu razgovarao sam tada dva najpoznatija ginekologa. Obojica nisu imali dece, i oni su me savetovali da odustanemo od usvajanja.

- Molim vas gospodine Fila da to ne radite. Vi ćete biti razočarani. Posebno vaša supruga Vesna. Vi biste tražili pdsvesno od tog deteta da bude isto ono što ste vi i vaša supruga, rekao mi je jedan od njih - ispričao je Fila.

Foto: M. Anđela

 

 

- Moja majka nam je govorila da ako nam Bog nije dao decu da ne pokušavamo na silu. Vesna je jednom bila trudna, ali se desio onda spontani pobačaj. I nikad više nije zatrudnela. Evo to vam je istina, prvi put govorim o tome - rekao je Fila svojevremeno za TV Happy.

Vesna je inače jako uspešna žena, koja je sada u zaslužnoj penziji.

KRATKA BIOGRAFIJA

- Bila je najpoznatiji direktor jedne beogradske osnovne škole

- U penziju otišla sa mesta pomoćnika ministra prosvete

- Odlikovana sa dva francuska ordena za doprinos negovanju francuske kulture i jezika

- Autor 24 kompleta udžbenika za francuski jezik

- Supruga Tome File

(Espreso)

BONUS VIDEO: