Na ovaj svečani događaj došao je i bivši predsednik Jugoslavije i premijer Srbije Vojislav Koštunica, koji je u holu ove ustanove razgovarao sa novinarom Aleksandrom Apostolovskim.

On je film gledao u društvu supruge LJiljane. Reč je o Koštuničinoj drugoj supruzi, prijateljici sa kojom se venčao posle smrti njegove prve supruge, Zorice Radović. Ceremonija je bila tajna u tolikoj meri da ni najblaži saradnici bivšeg predsednika nisu znali da se oženio. Građansko venčanje održano je u opštini Stari Grad.

NJegova izabranica, LJiljana inače je pisac. NJihovo druženje intenziviralo se otprilike godinu dana posle Zoričine smrti. Vezuju ih slična interesovanja, ljubav prema knjizi i usamljenost. Vremenom su se zbližili i odlučili da obave građansko venčanje. Provode miran, penzionerski život u njegovom stanu na Dorćolu.

Foto: ATA images

 

Osim nekadašnjeg lidera DSS-a, premijeri su prisustvovali patrijarh Porfirije, književnik Matija Bećković, glumac Branislav Lečić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan DŽajić, Vladimir Petrović Pižon, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić i mnogi drugi.

Fotografije sa premijere možete pogledati u galeriji:

Prošlo je 45. godina od kada je Dušan Dule Savić dao legendarni gol Arsenalu u Londonu u devedestom minutu i upisao sebe u istoriju Crvene Zvezde i srpskog fudbala.

Nakon toliko vremena snimljen je film koji briše granice između dokumentarnog i igranog, a o nekadašnjem golgeteru u filmu je govorio veliki broj poznatih ličnosti, iz različitih sfera javnog života.

Pored Dušana Savića, pred objektivom kamere našli su se i fudbalska zvezda Dragan DŽajić, novinar Peca Popović, glumac Dragan Jovanović, akademik Matija Bećković, reditelj Emir Kusturica, potom sagovornici su bili i Vladimir Petrović Pižon, Dragan Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci Bjeković, Ivenčević, Stojković i drugi.

BONUS VIDEO: