На овај свечани догађај дошао је и бивши председник Југославије и премијер Србије Војислав Коштуница, који је у холу ове установе разговарао са новинаром Александром Апостоловским.

Он је филм гледао у друштву супруге Љиљане. Реч је о Коштуничиној другој супрузи, пријатељици са којом се венчао после смрти његове прве супруге, Зорице Радовић. Церемонија је била тајна у толикој мери да ни најблажи сарадници бившег председника нису знали да се оженио. Грађанско венчање одржано је у општини Стари Град.

Његова изабраница, Љиљана иначе је писац. Њихово дружење интензивирало се отприлике годину дана после Зоричине смрти. Везују их слична интересовања, љубав према књизи и усамљеност. Временом су се зближили и одлучили да обаве грађанско венчање. Проводе миран, пензионерски живот у његовом стану на Дорћолу.

Фото: АТА имагес

 

Осим некадашњег лидера ДСС-а, премијери су присуствовали патријарх Порфирије, књижевник Матија Бећковић, глумац Бранислав Лечић, председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон, директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње Милован Бојић и многи други.

Фотографије са премијере можете погледати у галерији:

Прошло је 45. година од када је Душан Дуле Савић дао легендарни гол Арсеналу у Лондону у деведестом минуту и уписао себе у историју Црвене Звезде и српског фудбала.

Након толико времена снимљен је филм који брише границе између документарног и играног, а о некадашњем голгетеру у филму је говорио велики број познатих личности, из различитих сфера јавног живота.

Поред Душана Савића, пред објективом камере нашли су се и фудбалска звезда Драган Џајић, новинар Пеца Поповић, глумац Драган Јовановић, академик Матија Бећковић, редитељ Емир Кустурица, потом саговорници су били и Владимир Петровић Пижон, Драган Савић, Вујадин Савић, Бошко Ђуровски, Неђа Милосављевић као и Партизановци Бјековић, Ивенчевић, Стојковић и други.

БОНУС ВИДЕО: