Iako je imala neosporan talent koji je primećen na Akademiji, u tom periodu dogodio joj je trenutak koji je mogao da je košta karijere, međutim uspela je da ostane jaka i podignute glave nastavi da se bori za sebe.

- Ja sam upala na Akademiju sa 18 godina tako da sam ja glumica preko 60 godina, počela je priču Eva i dodala da su je tokom početka karijere odbacivali.

Ono što ju je najviše zabolelo jeste događaj od pre pet decenija kada je doživela veliko poniženje.

Foto: ATA images

 

 

- Poljski reditelj Vajda, došao je u Srbiju da radi film “Sibirska lejdi Magbet“ i odmah je podelio uloge LJubi Tadiću, Oliveri Marković.. Međutim trebalo im je i neko mlađe lice, a tadašnju umetnički direktor Boba Selenić odmah je predložio mene, jer je smatrao da sam ja čudo od talenta, kaže Eva i objašnjava rasplet situacije:

- Čovek me je pogledao i pljunuo “Pu, sklonite mi ovu ženu odavde“. On je to rekao preda mnom. Nije me ni pustio na kasting a bio je planetarno poznat i pljunuo me je, kaže Eva koja je tad bila očajna

Ipak, nakon 40 godina dogodila se neverovatna situacija o kojoj nije mogla ni da sanja nakon nemolog događaja koji je doživela u mladosti.

- 2005. na festoivalu na Paliću dobijem njegovu nagradu! On nije došao jer je bio bolestan. Ali Bog se setio da kaže da smo Vajda i ja jednako važni za filmsku kulturu, ispričala je ona.

(Grand)

BONUS VIDEO: