Иако је имала неоспоран талент који је примећен на Академији, у том периоду догодио јој је тренутак који је могао да је кошта каријере, међутим успела је да остане јака и подигнуте главе настави да се бори за себе.

- Ја сам упала на Академију са 18 година тако да сам ја глумица преко 60 година, почела је причу Ева и додала да су је током почетка каријере одбацивали.

Оно што ју је највише заболело јесте догађај од пре пет деценија када је доживела велико понижење.

Фото: АТА имагес

 

 

- Пољски редитељ Вајда, дошао је у Србију да ради филм “Сибирска лејди Магбет“ и одмах је поделио улоге Љуби Тадићу, Оливери Марковић.. Међутим требало им је и неко млађе лице, а тадашњу уметнички директор Боба Селенић одмах је предложио мене, јер је сматрао да сам ја чудо од талента, каже Ева и објашњава расплет ситуације:

- Човек ме је погледао и пљунуо “Пу, склоните ми ову жену одавде“. Он је то рекао преда мном. Није ме ни пустио на кастинг а био је планетарно познат и пљунуо ме је, каже Ева која је тад била очајна

Ипак, након 40 година догодила се невероватна ситуација о којој није могла ни да сања након немолог догађаја који је доживела у младости.

- 2005. на фестоивалу на Палићу добијем његову награду! Он није дошао јер је био болестан. Али Бог се сетио да каже да смо Вајда и ја једнако важни за филмску културу, испричала је она.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: