Pevačica je sinoćni koncert posvetila žrtvama u masakru koji se dogodio prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Danica je koncert započela pesmom "Rasti, moj zeleni bore", a onda se obratila svim prisutnima. 

- Razgovarala sam sa jednom majkom koja mi se prva javila, njena ćerka Adrijana je uvek sa radošću za života pevala moje pesme, vaspitavala se u duhu tradicije. Došli smo zajedno na ideju da žrtvama posvetimo koncert, ovo je koncert duhovne muzike. Svi u tim pesmama možemo da nađemo smisao naše vere, nade, ljubavi. Čula sam se sa roditeljima te dece, naravno, to je osetljiva tema, poručila je Danica.

 

Foto: Instagram/danica_crnogorcevic

 

 

Dok je Danica pevala, majka devojčice koja je ubijena u pomenutoj školi nije mogla da zadrži suze, pa ju je sve vreme tešila prijateljica koja je bila uz nju, a pored njih dve na jednom sedištu stajala je slika male Adrijane, koja je obožavala Danicu Crnogorčević i njenu muziku. 

"Veseli se, srpski rode" je sinoć imala posebnu posvetu, a u to ime je Danica uzela fotografiju tragično stradale Adrijane u "Ribnikaru" i zapevala dobro poznate stihove, koje je i Adrijana naviše volela, a publika je u tom momentu zaplakala. 

(Informer)

BONUS VIDEO: