Kako piše "Blic", kada je Miljana Kecmanović izašla iz sudnice roditelji su joj povikli: "Žena monstrum, zlo, šta gledaš, šta gledaš?!".

Onda su branici Kecmanovića otišli do tužioca koji je bio pored, dok je Miljana ostala da stoji na stepenicama nedaleko odatle.

Krivični postupak protiv Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, oca i majke dečaka ubice, kao i protiv dvojice radnika streljane u koju je dečak išao sa ocem, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Prvi koji su stigli na suđenje jesu roditelji Angeline Aćimović, koji su u zgradu suda uneli veliku fotografiju svoje ćerke.

Fotografiju je čvrsto u rukama držao devojčicin otac Anđelko.

 

 

Stigli su i roditelji Mare Anđelković, majka Eme Kobiljski.

Majka malenog Andrije Čikića došla je takođe noseći u rukama sinovljevu fotografiju.

To su isto uradile i porodice Andrijane Dukić i Dragana Vlahovića.

Roditelji ubijene dece ispred sudnice dok okrivljeni iznose odbranu

Svi oni nakon ulaska u Palatu pravde uramljene fotografije su ostavili na klupu u holu suda, međutim, ubrzo ih je sudska straža zamolila da ih sklone, što su oni i učinili i poneli ih sa sobom na suđenje.

Prizor ispred sudnice gde će se održati suđenje je pretužan, roditelji ubijene dece stoje ili sede i pričaju i povremeno naslanjaju glavu jedni drugima na ramena.

Podsetimo, sudija je objasnioOn je objasnio da se javnost isključuje radi zaštite interesa maloletnih lica, jer je kobnog dana ubijeno 9 maloletnika, povređeno 6, a ugrožena je lična bezbednost za njih 11.

Roditelji dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masovno ubistvo, juče su se izjasnili da nisu krivi.

Tokom ročišta pročitana je optužnica i izneta su uvodna izlaganja, a danas bi optuženi trebalo da iznesu odbrane.

(Blic)

BONUS VIDEO: