U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje roditeljima dečaka ubice, koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pucajući iz očevog pištolja, ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja škole, a šest osoba ranio.

Majka dečaka ubice stigla je u Palatu pravde u pratnji branilaca - advokata Borivoja Borovića i njegove ćerke Irine Borović. Naslednica uglednog advokata Borivoja Borovića i članica njegovog profesionalnog tima, Irina Borović, pojavila se odevena u crno.

Ćerka uspešnog beogradskog advokata koja je već nekoliko godina član advokatske kancelarije Borović, rođena je 1986. godine. Iako o svom životu retko govori, u intervjuu iz 2015. godine za jedan magazin otkrila je da se udala pod zidine Kalemegdana, u crkvi Ružica.

Foto: Z. Jovanović

 

 

Uzdanica advokatske kancelarije Borović tada je otkrila da se udala za svog dugogodišnjeg dečka, koji je kontrolor letenja. Na venčanju je Irina nosila skupocene komade garderobe, od cipela brenda "Jimmy Choo", torbu "Saint Laurent", do unikatne venčanice koju je izradila njena prijateljica, poznata beogradska modna kreatorka. Rekla je da se poznaju ceo život - išli su zajedno u osnovnu školu, zatim i u gimnaziju, a putevi su im se razišli nakon upisa na fakultet. jednog dana naleteli su jedno na drugo, i od tada se nisu razdvajali, rekla je ona u intervjuu iz 2015. godine.

Advokatica Irina, zajedno sa ocem, brani porodicu dečaka ubice. Ona je u prvom oglašavanju nakon masovnog ubistva rekla da su oružje i municija osumnjičenog bili obezbeđeni po zakonu. Tada je dodala da je municiju i oružje koji su pronađeni otac dečaka ubice držao u skladu sa propisima, kao i da za sve oružje ima odgovarajuće dozvole i da je član Sportskog udruženja.

Foto: Z. Jovanović

 

 

U julu prošle godine advokatica je ispred Palate pravde nakon saslušanja dečaka ubice izjavila da je dečak ubica potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, odnosno da je bilo apsolutno obezbeđeno, ali o drugim detaljima tada nije govorila. Takođe, ona je, obraćajući se medijima ispred Palate pravde, rekla da je dečak prilikom saslušanja izrazio kajanje zbog onoga što je učinio.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".