У Вишем суду у Београду данас је почело суђење родитељима дечака убице, који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару, пуцајући из очевог пиштоља, убио деветоро ученика и радника обезбеђења школе, а шест особа ранио.

Мајка дечака убице стигла је у Палату правде у пратњи бранилаца - адвоката Боривоја Боровића и његове ћерке Ирине Боровић. Наследница угледног адвоката Боривоја Боровића и чланица његовог професионалног тима, Ирина Боровић, појавила се одевена у црно.

Ћерка успешног београдског адвоката која је већ неколико година члан адвокатске канцеларије Боровић, рођена је 1986. године. Иако о свом животу ретко говори, у интервјуу из 2015. године за један магазин открила је да се удала под зидине Калемегдана, у цркви Ружица.

Фото: З. Јовановић

 

 

Узданица адвокатске канцеларије Боровић тада је открила да се удала за свог дугогодишњег дечка, који је контролор летења. На венчању је Ирина носила скупоцене комаде гардеробе, од ципела бренда "Јиммy Цхоо", торбу "Саинт Лаурент", до уникатне венчанице коју је израдила њена пријатељица, позната београдска модна креаторка. Рекла је да се познају цео живот - ишли су заједно у основну школу, затим и у гимназију, а путеви су им се разишли након уписа на факултет. једног дана налетели су једно на друго, и од тада се нису раздвајали, рекла је она у интервјуу из 2015. године.

Адвокатица Ирина, заједно са оцем, брани породицу дечака убице. Она је у првом оглашавању након масовног убиства рекла да су оружје и муниција осумњиченог били обезбеђени по закону. Тада је додала да је муницију и оружје који су пронађени отац дечака убице држао у складу са прописима, као и да за све оружје има одговарајуће дозволе и да је члан Спортског удружења.

Фото: З. Јовановић

 

 

У јулу прошле године адвокатица је испред Палате правде након саслушања дечака убице изјавила да је дечак убица потврдио оно што је отац објаснио у погледу начина на које је оружје чувано и складиштено, односно да је било апсолутно обезбеђено, али о другим детаљима тада није говорила. Такође, она је, обраћајући се медијима испред Палате правде, рекла да је дечак приликом саслушања изразио кајање због онога што је учинио.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".