On je preuzeo prvo mesto od američkog preduzetnika Ilona Maska, navodi se na sajtu magazina "Forbs".

Prema "Forbsu", bogatstvo Arnoa poraslo je za 23,6 milijardi američkih dolara i trenutno se procenjuje na 207,8 milijardi dolara.

Foto: Tanjug/AP

 

Elon Mask je pao na drugo mesto sa svojim kompanijama "Tesla" i "SpaceX" koje su mu pomogle da ostvari neto vrednost od 204,5 milijardi dolara.

Vest dolazi u trenutku kada je Maskova kompanija "Tesla" u četvrtak pala na berzi za 13 odsto, zbog čega je američki biznismen izgubio više od 18 milijardi dolara neto vrednosti.

U međuvremenu, akcije LVMH su danas porasle za preko 13 odnost nakon vesti o snažnoj prodaji. Tržišna kapitalizacija LVMH dostigla je 388,8 milijardi dolara, u poređenju sa "Teslinom" tržišnom kapitalizacijom od 586,14 milijardi dolara.

Foto: Profimedia

 

Bernar Arno ima petoro dece i svi rade u LVMH. Nedavno je imenovao dvojicu svojih sinova u odbor LVMH zajedno sa još dvoje dece koja su već bila u odboru u pokušaju da obezbedi dugoročnu kontrolu porodice, navodi Forbs.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema Forbsovoj listi, na trećem mestu je osnivač američke korporacije "Amazon" DŽef Bezos sa 181,7 milijardi dolara, a slede jedan od tvoraca "Orakl" korporacije Lari Elison 142,5 milijardi i šef američke korporacije Meta "Mark" Zakerberg sa 139,8 milijardi.

Foto: Profimedia

 

Foto: Tanjug/AP

 

Na listi deset najbogatijih ljudi na planeti nalaze se i suosnivač Gugla Lari Pejdž, čije bogatstvo iznosi 126,9 milijardi dolara, osnivač i izvršni direktor kompanije "Berkšajr hatavej" (Berkshire Hathaway) Voren Bafet sa 126,6 milijardi i osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts sa 122,8 milijardi.

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO: