Он је преузео прво место од америчког предузетника Илона Маска, наводи се на сајту магазина "Форбс".

Према "Форбсу", богатство Арноа порасло је за 23,6 милијарди америчких долара и тренутно се процењује на 207,8 милијарди долара.

Фото: Танјуг/АП

 

Елон Маск је пао на друго место са својим компанијама "Тесла" и "СпацеX" које су му помогле да оствари нето вредност од 204,5 милијарди долара.

Вест долази у тренутку када је Маскова компанија "Тесла" у четвртак пала на берзи за 13 одсто, због чега је амерички бизнисмен изгубио више од 18 милијарди долара нето вредности.

У међувремену, акције ЛВМХ су данас порасле за преко 13 одност након вести о снажној продаји. Тржишна капитализација ЛВМХ достигла је 388,8 милијарди долара, у поређењу са "Теслином" тржишном капитализацијом од 586,14 милијарди долара.

Фото: Профимедиа

 

Бернар Арно има петоро деце и сви раде у ЛВМХ. Недавно је именовао двојицу својих синова у одбор ЛВМХ заједно са још двоје деце која су већ била у одбору у покушају да обезбеди дугорочну контролу породице, наводи Форбс.

Фото: Танјуг/АП

 

Према Форбсовој листи, на трећем месту је оснивач америчке корпорације "Амазон" Џеф Безос са 181,7 милијарди долара, а следе један од твораца "Оракл" корпорације Лари Елисон 142,5 милијарди и шеф америчке корпорације Мета "Марк" Закерберг са 139,8 милијарди.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Танјуг/АП

 

На листи десет најбогатијих људи на планети налазе се и суоснивач Гугла Лари Пејџ, чије богатство износи 126,9 милијарди долара, оснивач и извршни директор компаније "Беркшајр хатавеј" (Berkshire Hathaway) Ворен Бафет са 126,6 милијарди и оснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс са 122,8 милијарди.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО: