Tijana Bošković nastavlja da ispisuje istoriju, te ne nedavno proglašena za najplaćenijom odbojkašicom ikada! NJena impresivna karijera napreduje munjevitom brzinom, a Tijaninim čudima na terenu se divi ceo svet. Gotovo da joj nema ravne, njeni potezi tokom meča su prava umetnost i gledaoce često ostavlja bez daha.

Kao bomba je odjeknula vest da se oko Boškovićeve bore dva eminentna turska odbojkaška kluba - Vakifbank i Ezačibaši. Svako od njih ju je želeo u svom jatu, o čemu svedoče i cifre za angažman od kojih će vam se zavrteti u glavi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Valkifbank joj je ponudio 2.000.000 evra da pređe u njihove redove, a onda je Ezačibaši rešio da to ne dozvoli ponudivši joj godišnju platu od 2.500.000 evra, te u ovom sportu više niko ne može da joj parira.

Sa druge strane, vrtoglavi uspeh je nimalo nije promenio, te uvek ističe ekipu u prvi plan, dok svoje uspehe ne komentariše puno.

Trudi se maksimalno da privatni život čuva od očiju javnosti, ali već godinama uživa u skladnoj vezi sa Đorđem Orestijevićem. O njihovoj romansi se do sada nije mogla čuti nijedna ružna reč, dok na svim zajedničkim slikama ne skidaju osmehe sa lica. Čini se da joj je upravo on, pored porodice, najveći vetar u leđa kada je u pitanju karijera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Đorđe nije u svetu sporta, mada je po mišljenju mnogih korisnica društvenih mreža izuzetno markantan i zgodan. Po zanimanju je softverski inženjer i radi u jednoj beogradskoj IT firmi na poziciji je QA inženjera automatizacije.

Tijanin put do ostvarenja snova i vrtoglavih uspeha

Rođena je u Republici Srpkoj 8. marta 1997. godine. Otac LJupko je bio fudbaler, a majka se nije bavila sportom. Međutim, u njoj se krio nesvakidašnji talenat. Za nju svi kažu da bi bila uspešna u svakom sportu, jer je krasi neverovatan karakter.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Prvo se oprobala kao karatistkinja, međutim, vrlo brzo je shvatila da to nije sport za nju. Kada je postalo jasno da će izrasti u vrlo visoku devojku, počela je da igra odbojku i košarku.

Gledajući stariju sestru na odbojkaškim terenima, ipak se odlučila da sledi njene korakre, ne sluteći da će posti jedna od najboljih odbojkašica na terenu.

Odbojkom je počela da se bavi u osnovnoj školi i sa školskim timom osvojila je tri prvenstva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

U mlađim kategorijama igrala je za ženski odbojkaški klub Hercegovac iz Bileće. Od 2011. godine prešla je u Partizan Vizuru sa kojim je osvojila dve titule prvaka, jedan kup i dva superkupa Srbije.

Standardna je članica seniorske reprezentacije Srbije, jedna je od vodećih igračica i sa reprezentacijom je osvajala medalje na takmičenjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Bila je proglašena od strane FIVB i CEV za najkorisniju odbojkašicu Svetskog prvenstva i Evropskog prvenstva. Dva puta je proglašena za najbolju sportistkinju Srbije od strane srpskog olimpijskog komiteta. Oborila je i svetski rekord po brzini smeča od 110,3 kilometara na čas, na meču polufinala Evropskog prvenstva protiv Turske 2021. godine.

U septembru 2023. sa srpskim odbojkašicama osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i tako se okitila još jednim prestižnim odličjem u svojoj bogatoj karijeri.

BONUS VIDEO: