Тијана Бошковић наставља да исписује историју, те не недавно проглашена за најплаћенијом одбојкашицом икада! Њена импресивна каријера напредује муњевитом брзином, а Тијаниним чудима на терену се диви цео свет. Готово да јој нема равне, њени потези током меча су права уметност и гледаоце често оставља без даха.

Као бомба је одјекнула вест да се око Бошковићеве боре два еминентна турска одбојкашка клуба - Вакифбанк и Езачибаши. Свако од њих ју је желео у свом јату, о чему сведоче и цифре за ангажман од којих ће вам се завртети у глави.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Валкифбанк јој је понудио 2.000.000 евра да пређе у њихове редове, а онда је Езачибаши решио да то не дозволи понудивши јој годишњу плату од 2.500.000 евра, те у овом спорту више нико не може да јој парира.

Са друге стране, вртоглави успех је нимало није променио, те увек истиче екипу у први план, док своје успехе не коментарише пуно.

Труди се максимално да приватни живот чува од очију јавности, али већ годинама ужива у складној вези са Ђорђем Орестијевићем. О њиховој романси се до сада није могла чути ниједна ружна реч, док на свим заједничким сликама не скидају осмехе са лица. Чини се да јој је управо он, поред породице, највећи ветар у леђа када је у питању каријера.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Ђорђе није у свету спорта, мада је по мишљењу многих корисница друштвених мрежа изузетно маркантан и згодан. По занимању је софтверски инжењер и ради у једној београдској ИТ фирми на позицији је QА инжењера аутоматизације.

Тијанин пут до остварења снова и вртоглавих успеха

Рођена је у Републици Српкој 8. марта 1997. године. Отац Љупко је био фудбалер, а мајка се није бавила спортом. Међутим, у њој се крио несвакидашњи таленат. За њу сви кажу да би била успешна у сваком спорту, јер је краси невероватан карактер.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Прво се опробала као каратисткиња, међутим, врло брзо је схватила да то није спорт за њу. Када је постало јасно да ће израсти у врло високу девојку, почела је да игра одбојку и кошарку.

Гледајући старију сестру на одбојкашким теренима, ипак се одлучила да следи њене коракре, не слутећи да ће пости једна од најбољих одбојкашица на терену.

Одбојком је почела да се бави у основној школи и са школским тимом освојила је три првенства.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

У млађим категоријама играла је за женски одбојкашки клуб Херцеговац из Билеће. Од 2011. године прешла је у Партизан Визуру са којим је освојила две титуле првака, један куп и два суперкупа Србије.

Стандардна је чланица сениорске репрезентације Србије, једна је од водећих играчица и са репрезентацијом је освајала медаље на такмичењима у јуниорској и сениорској конкуренцији.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

 

Била је проглашена од стране ФИВБ и ЦЕВ за најкориснију одбојкашицу Светског првенства и Европског првенства. Два пута је проглашена за најбољу спортисткињу Србије од стране српског олимпијског комитета. Оборила је и светски рекорд по брзини смеча од 110,3 километара на час, на мечу полуфинала Европског првенства против Турске 2021. године.

У септембру 2023. са српским одбојкашицама освојила сребрну медаљу на Европском првенству и тако се окитила још једним престижним одличјем у својој богатој каријери.

БОНУС ВИДЕО: