Svaki igrač Voriorsa je obukao dodatnu majicu sa Milojevićevim imenom na leđima tokom zagrevanja na kojima je pisalo na srpskom "brate", kako je umeo Milojević da zove igrače i kolege iz tima, navodi AP.

Golden stejt se vratio na svoj parket prvi put otkako je pomoćni trener Voriorsa preminuo prošle nedelje, tokom večere u Solt Lejk Sitiju.

Video snimak na velikom ekranu u hali prikazivao je fotografije Dejana, a publika je uzvikivala "Deki", kako su ga i zvali u Golden Stejtu.

Na drugoj strani, u dresu Atlante, bili su Milojevićevi prijatelji, košarkaš Bogdan Bogdanović i pomoćni trener Igor Kokoškov.

Foto: Profimedia

 

Foto: Jutjub printskrin/Bleacher Report

 

Foto: Jutjub printskrin/Bleacher Report

 

Milojevićeva supruga, Nataša, držala je buket cveća, u društvu dece Maše i Nikole, kojima je publika slala ovacije na zahtev trenera Stiva Kera. Taj detalj možete pogledati na 04.30 u snimku u nastavku teksta.

Ker je prokomentarisao Milojević osmeh i rekao da su fotografije koje su prikazane na ekranu savršeno oslikale njegov lik.

- Osmeh je savršen. Deki se stalno smejao. Bilo je veoma emotivno izaći na parket bez Dekija. Sve je isuviše sveže i bolno, nerealno na mnoge načine. Trenirali smo nekoliko dana, ali se za ovo ne možete spremiti. Držali smo se zajedno, trudili se da pobedimo, u čast našeg brata - rekao je Ker.

Foto: Profimedia

 

Foto: Profimedia

 

Milojeviću su poštu odali i igrači i stručni štab Atlante.Golden Stejt je slavio na svom parketu 134:112.

BONUS VIDEO: