Сваки играч Вориорса је обукао додатну мајицу са Милојевићевим именом на леђима током загревања на којима је писало на српском "брате", како је умео Милојевић да зове играче и колеге из тима, наводи АП.

Голден стејт се вратио на свој паркет први пут откако је помоћни тренер Вориорса преминуо прошле недеље, током вечере у Солт Лејк Ситију.

Видео снимак на великом екрану у хали приказивао је фотографије Дејана, а публика је узвикивала "Деки", како су га и звали у Голден Стејту.

На другој страни, у дресу Атланте, били су Милојевићеви пријатељи, кошаркаш Богдан Богдановић и помоћни тренер Игор Кокошков.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Bleacher Report

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Bleacher Report

 

Милојевићева супруга, Наташа, држала је букет цвећа, у друштву деце Маше и Николе, којима је публика слала овације на захтев тренера Стива Кера. Тај детаљ можете погледати на 04.30 у снимку у наставку текста.

Кер је прокоментарисао Милојевић осмех и рекао да су фотографије које су приказане на екрану савршено осликале његов лик.

- Осмех је савршен. Деки се стално смејао. Било је веома емотивно изаћи на паркет без Декија. Све је исувише свеже и болно, нереално на многе начине. Тренирали смо неколико дана, али се за ово не можете спремити. Држали смо се заједно, трудили се да победимо, у част нашег брата - рекао је Кер.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Профимедиа

 

Милојевићу су пошту одали и играчи и стручни штаб Атланте.Голден Стејт је славио на свом паркету 134:112.

БОНУС ВИДЕО: