U nedelju uveče, članovi porodice su postavili protestni šator u Jerusalimu i obećali da će tamo ostati dok vlada ne postigne dogovor o oslobađanju nekih talaca.

Rođaci talaca su poslednjih dana intenzivirali svoje proteste, zahtevajući od vlade da učini više da se njihovi najmiliji oslobode.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će nastaviti ofanzivu do "potpune pobede" nad Hamasom i da će vratiti sve preostale taoce nakon što je više od 100 pušteno u sporazum o prekidu vatre u novembru u zamenu za desetine Palestinaca koje je Izrael zatvorio.

Veruje se da Hamas drži taoce u tunelima duboko pod zemljom i koristi ih kao štit za svoje najviše vođe. Izrael je uspešno spasao samo jednog taoca, dok Hamas kaže da je nekoliko njih ubijeno u izraelskim vazdušnim napadima ili tokom neuspešnih spasilačkih operacija. Te tvrdnje nisu mogle biti nezavisno potvrđene.

Šef izraelske diplomatije i palestinski ministar na sastanku EU o mirovnom planu

Izraelski i palestinski ministri spoljnih poslova će se sastati danas u Briselu sa svojim kolegama iz zemalja članica Evropske unije.

EU razmatra potencijalne korake ka sveobuhvatnom mirovnom rešenju za dve sukobljene strane u trenutku dok besni rat Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi, navodi Rojters.

Ovom sastanku će prisustvovati i ministri spoljnih poslova Saudijske Arabije, Egipta i Jordana, kao i generalni sekretar Lige arapskih država s obzirom na to da će briselski sastanak biti fokusiran na posledice upada Hamasa u Izrael 7. oktobra i izraelskog vojnog odgovora, napominje Rojters.

(AP)

BONUS VIDEO: